Verslag maandag avond competitie o.v.v. Fred Bakkenist

De ontknoping van de RCD tenniscompetitie zomer/herfst 2019.

Het leek er even op dat de regen met bakken uit de hemel zou komen, maar gelukkig bleef het beperkt tot een enkele drup. Het programma van de finals loog er niet om.

De nummer 1 Cor Jooren en de nummer 3 van de ranglijst, Claudia Wagemakers, speelden met elkaar tegen de nummer 2 Hans Kroeseklaas en Lydia de Groot die op nummer 4 stond. Het bleek al gauw dat Hans jammer genoeg nog niet hersteld was van zijn blessure, en moest toch nog de tijdens de wedstrijd in de 2de set opgeven.

De wedstrijd tussen Astrid Verweij/Bart van Aanholt en Marian Schenk/Antoni de Wit, was er één met vele kanten. De eerste set ging geflatteerd in het voordeel van Marian en Antoni 0-6, maar in de tweede set kwamen Astrid en Bart flink terug, maar viel toch uiteindelijk in het voordeel van Marian en Antoni, nl. 5-7.

Christine Plaisir (inv) en Rob Ottevanger wisten de winst te pakken tegen Adriaan Kloens en Marianne Riedijk die onverhoeds naar haar zoon Julian moest die tijdens de voetbaltraining  ongelukkig was gevallen. Gelukkig kon Hans voor haar invallen om het resterende gedeelte nog even uit te spelen. Het gaat inmiddels alweer goed met de zoon. Zoals Marianne gelukkig weer kon zeggen “een Bikkel”.

De langste partij van de avond, was de krachtmeting tussen Ard Mater/Robert de Heer en Hans de Bakker met ondergetekende. Het werd een mooie driesetter die over en weer ging. Zelf had ik moeite met de ontvangst van de prima  serverende Ard. Gelukkig had Hans daar wel een antwoordt op, maar het mocht voor de eerste set niet meer baten. Wij gingen erin met 6-4. De tweede set hadden wij wat meer grip op hun spel en wisten dat om te zetten in een 4-6 overwinning. De derde set ging gelijk op tot de break en konden wij nog net de wedstrijd naar ons toe trekken.

De enige enkel deze avond werd gespeeld door Maurice van Es en Peter Blok. Door het goede loopvermogen van Maurice wist hij de partij in winst om te zetten en daarmee zijn oplopende vorm te bewijzen.

De laatste partij van de avond, alvorens wij heerlijk aan de meegebrachte hapjes ging tussen Marjo van den Bergh/Desiree Andeweg en Christine Plaisir /Astrid Verweij (inv). De laatste gingen er met de winst vandoor na flinke lange en leuke rally’s tussen deze koppels.

Uiteindelijk waren de winnaars van de Interne competitie Zomer/Herfst 2019 bekend n.l: 1.Cor Jooren     2.Claudia Wagemakers     3.Hans Kroeseklaas.

Samengevat een geslaagde competitie, die in het voorjaar 2020 weer een vervolg zal gaan krijgen. Bij deze dank ik een ieder voor zijn enthousiasme en gezelligheid, en tot de volgende editie.

Groet,

Fred Bakkenist

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 50469911

Tennischalet

Reeweg Oost 265 Sportpark Krommedijk
3312 LK Dordrecht

KVK-nummer

40322656